Dit bier, dat dicht aanleunt bij de donkere Vlaamse bieren, verschaft een gevoel van welzijn, afgewisseld met zoete accenten, bitter maar droog en met een scherpe afdronk die zijn nobele aard beklemtoont.
In eerste instantie een zeer aangenaam gevoel in de mond van alcohol en zachtheid. Het wordt gevolgd door een groeiende bitterheid, die deels afkomstig is van hop, maar ook van geroosterde mout en chocolademout. Tegen het einde, aangename balans tussen bittere, zure en zoete accenten.
Donkere stout gemaakt met vanille en kokosnoot met geur van vanille en koffie. Complexe smaak met lichtzoete aanzet, volle, romige smaak en bittere afdronk.
Bij de Gulden Draak Brewmaster zullen de brouwers het basisbrouwsel van de Gulden Draak Classic laten rijpen op houten vaten afkomstig van gedestilleerde dranken, afhankelijk van de beschikbaarheid.
Barista Chocolate Quad biedt duidelijke tonen van karamel, toffee en chocolade. Qua geur en smaak past dit degustatiebier dan ook perfect in het rijtje van de quadrupels. De aroma’s van de geroosterde mouten, de donkere kleur en de stevige schuimkraag sluiten eerder aan bij porter en stout, twee Britse bierstijlen. Een uniek bier dus dat iedere bierliefhebber moet proeven.
Kasteel Donker behoort tot de familie van sterke donkerbruine bieren waarin gebrande mouten de boventoon aangeven. Het allereerste Kasteelbier is dan ook een volmondig bier met duidelijke toetsen van karamel, koffie en chocolade. De zoete aanzet maakt dit bier verrassend complex en zeer toegankelijk.
Kasteel Donker behoort tot de familie van sterke donkerbruine bieren waarin gebrande mouten de boventoon aangeven. Het allereerste Kasteelbier is dan ook een volmondig bier met duidelijke toetsen van karamel, koffie en chocolade. De zoete aanzet maakt dit bier verrassend complex en zeer toegankelijk.
Kasteel Donker behoort tot de familie van sterke donkerbruine bieren waarin gebrande mouten de boventoon aangeven. Het allereerste Kasteelbier is dan ook een volmondig bier met duidelijke toetsen van karamel, koffie en chocolade. De zoete aanzet maakt dit bier verrassend complex en zeer toegankelijk.
Zwartkleurig bier met een uitgesproken complex karakter. Uitgeschonken op de juiste temperatuur ( 8 tot 10°C ) kan men chocolade, koffie, karamel en donker fruit herkennen ondersteund door een klein beetje anijs.